Home / De kracht van herhaling: Content is King

De kracht van herhaling: Content is King

Content is King. Deze drie woorden worden in ieder geval de laatste twee jaar steeds vaker uitgesproken op marketing evenementen. Analisten en marketinggoeroe’s zweren bij het gebruik van relevante content om klanten aan een bedrijf te binden. Ook tijdens het joint partner event van Acquia en D’M&S werd het belang van content weer benadrukt. Arne Dacquin, Chief Executive Officer (CEO) van D’M&S, vertelde dat internet al lang geen encyclopedie meer is. De laatste jaren zoeken internetgebruikers steeds sneller naar antwoorden op concrete vragen. Een heldere website met goede en gepersonaliseerde content is dan ook ontzettend belangrijk.

Ondanks dat het belang van relevante content zo vaak wordt benadrukt, heb ik het gevoel dat nog maar weinig organisaties in de Benelux dit belang echt inzien. Wat mij betreft kunnen we niet vaak genoeg herhalen waarom content marketing zo belangrijk is. Content staat immers voor alle interactie die je met klanten hebt en als je echt succesvol wilt zijn met content marketing is af en toe een blog plaatsen dus niet genoeg. Zo vertelt ook Pascal van Neder, Unit Manager bij ABIZZ (onderdeel van D’M&S), tijdens het joint partner event in Gent. “Het hebben van een planning is heel belangrijk om een gedegen content strategie op te kunnen zetten”, aldus van Neder.

Wanneer zet je welke content in?
Eerste stap voor het opzetten van een content marketing strategie is het maken van een editorial calender. Hierin verwerk je wanneer je over welke onderwerpen gaat schrijven. Om te bepalen welke onderwerpen je wanneer kunt behandelen is het slim om te onderzoeken wanneer jouw (potentiële) klanten met een bepaald topic bezig zijn. Om hier achter te komen kun je kijken naar zoekwoorden. Wanneer wordt het meest gezocht naar bepaalde onderwerpen? Kijk ook eens wat de concurrentie doet.

Als je bepaald hebt wanneer je over welke onderwerpen gaat schrijven kun je een zoekwoordenonderzoek uitvoeren. Door in de content zoekwoorden te gebruiken waarop veel wordt gezocht, wordt de vindbaarheid van je teksten aanzienlijk beter. Google heeft zelf verschillende tools waarmee je zoekwoordenonderzoeken kunt uitvoeren. Na het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek kan het schrijven beginnen. Houd hierbij in gedachten dat niet voor elke doelgroep geschreven content geschikt is, je kunt ook video’s of foto’s inzetten.

Na het schrijven komt het delen van de content. Dat kan via je eigen media, zoals de corporate website of via e-mail, maar je kunt ook paid media inzetten zoals AdWords. Van Neder vertelt dat het ook belangrijk is om earned media in te zetten. Met earned media bedoelt hij de pr-kanalen. Zorg ervoor dat de content bijvoorbeeld op onafhankelijke blogs geplaatst wordt en creëer via sociale media kanalen van anderen een positieve word of mouth.

Verplaats je in de klant
Het allerbelangrijkst bij content marketing is dat je je verplaatst in de (potentiële) klant. Waar is hij of zij naar op zoek? Wat wil de klant weten? De content moet antwoord geven op die vragen. Als laatste tip geeft Van Neder tijdens het seminar nog mee dat ook het kanaal erg belangrijk is. Leest of bekijkt jouw doelgroep de content op een desktop? Of op een mobiel apparaat? Tegenwoordig zijn er meer mobiele apparaten dan desktops. Houd daar rekening mee, maak content altijd geschikt voor mobiele apparaten.

Bovenstaand stappenplan voor het uitvoeren van content marketing ziet er misschien logisch uit, maar toch blijkt de uitvoering vaak lastiger dan gedacht. Heel belangrijk is in ieder geval dat je werkt met de juiste technologie. Dat blijkt maar weer uit het verhaal van Christian Lindknud, business manager, eBusiness and strategic initiatives bij Fujirebio Europe. Voor een rebrandingstraject van het bedrijf (voorheen Innogenetics) moest er een nieuwe website ontwikkeld worden. Fujirebio heeft in samenwerking met Acquia partner D’M&S de volledige website op Drupal gebouwd. Lindknud vertelt vooral blij te zijn met de verschillende plug inn mogelijkheden van Drupal, je kunt bijvoorbeeld e-mailmarketing en marketing automation tools gemakkelijk koppelen aan het cms. Met de juiste oplossing kun je content optimaal en volledig multichannel inzetten.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

Filtered HTML

  • Use [acphone_sales], [acphone_sales_text], [acphone_support], [acphone_international], [acphone_devcloud], [acphone_extra1] and [acphone_extra2] as placeholders for Acquia phone numbers. Add class "acquia-phones-link" to wrapper element to make number a link.
  • To post pieces of code, surround them with <code>...</code> tags. For PHP code, you can use <?php ... ?>, which will also colour it based on syntax.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <h4> <h5> <h2> <img>
  • Lines and paragraphs break automatically.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.