Acquia gaat partnerschap met Alfresco aan om dynamische contentapplicaties te versterken

Amsterdam, 12 juni 2013 - Acquia, de enterprise guide voor Drupal, maakt vandaag bekend dat het een strategisch partnerschap is aangegaan met Alfresco, het open platform voor bedrijfskritisch contentmanagement en collaboration. Acquia kan nu het open platform van Alfresco inzetten om het aanbod webapplicaties uit te breiden waarmee klanten snel contentapplicaties kunnen bouwen; van traditionele documenten, gestructureerde redactieworkflows tot en met het beheer van dynamische multichannel campagnes. De samenwerking van Acquia en Alfresco biedt klanten de vrijheid in het combineren van content, community en commercie om een complete digitale ervaring te creëren die bijdraagt aan de bedrijfsdoelstellingen.

“Het partnerschap met Alfresco is een belangrijke mijlpaal in ons streven organisaties te helpen met het bouwen van bedrijfskritische digitale ervaringen die intern, in de cloud en over verschillende mobiele kanalen werken”, zegt Tom Erickson, CEO van Acquia. “Onze klanten en partners profiteren van onze ‘best-in-breed’ open source-platforms om webapplicaties te creëren die contentdelivery versterken, klanttevredenheid vergroten en een belangrijke bijdrage leveren aan bedrijfsbrede samenwerking. Alfresco heeft recent zijn eigen website omgezet naar Drupal, dat is een mooie illustratie van het wederzijds commitment om een gezamenlijke klantoplossing te creëren.”

Acquia en Alfresco bieden allebei een open source-platform aan dat complementaire oplossingen biedt voor de contentinfrastructuur van organisaties. Dankzij Acquia en Drupal kunnen organisaties – sneller en flexibeler - een digitale multichannel-ervaring bouwen en onderhouden voor content-, community- en commerciële doeleinden. Bovendien staan er ruim 20.000 Drupal-modules klaar voor gebruik en dat biedt organisaties het voordeel dat ze kant-en-klare componenten kunnen inzetten om de uitrol van nieuwe sites te vereenvoudigen en versnellen. Op het gebied van contentproductie biedt Alfresco oplossingen voor documentmanagement en redactieworkflows om cruciale applicaties te ondersteunen die draaien om content en waarvoor gestructureerde processen voor goedkeuring en publicatie noodzakelijk zijn.

Over Acquia
Acquia verhoogt de online belevingsfactor door Content, Community & Commerce te digitaliseren via Drupal Open Source CMS. Wereldwijd telt de Drupal community honderdduizenden actieve gebruikers en ontwikkelaars. De bedenker van Drupal, de Belg Dries Buytaert, is tevens de oprichter en CTO van Acquia. Het bedrijf speelt in op de toenemende vraag naar web/mobiele integratie, multi-channel interactie en ‘web experience’. Internationaal werkt Acquia o.a. samen met Twitter en Warner Music. In de Benelux vertrouwen bijvoorbeeld de Europese Commissie, KPN, Mobistar, AEGON, bpost, BAM en Persgroep/VNU op Acquia. Voor meer informatie, surf naar www.acquia.com

Voor meer persinformatie en beeldmateriaal:
Yellow Communications, Karin van Geelen, telefoon +31 (0)23 555 34 24, [email protected]

Noot voor de redactie:
Mocht u in de toekomst geen persberichten van Acquia willen ontvangen, dan kunt u zich afmelden via een reply op deze e-mail en de vermelding ‘uitschrijven’.