Home / Documentatie / Wat is Drupal?

Wat is Drupal?

is een gratis, open-source webontwikkelingsplatform voor online content en communities van gebruikers. Drupal is de motor achter sommige van de populairste websites op het internet, en kan worden aangepast aan vrijwel elk visueel ontwerp. Meer dan een miljoen sites draaien op Drupal, waaronder WhiteHouse.gov, World Economic Forum, NCRV, Spitsnieuws en Mobistar.
Drupal is open

is open

Drupal is meer dan tien jaar geleden ontwikkeld en uitgebracht als open-source software onder de GNU Public License. Dat betekent dat u het helemaal gratis kunt downloaden, gebruiken en aanpassen: Er zijn geen aanschaf-, licentie- of onderhoudskosten.

Drupal is webontwikkeling

is webontwikkeling

De standaardinstallatie van Drupal is een internetplatform met database-ondersteuning, onderhoudstools voor bestanden en een hoog veiligheidsniveau. Veel ontwikkelaars doen hun voordeel met de uitbreidbare architectuur van Drupal om ver boven het kernpakket uit te stijgen.

Drupal is sociaal

is sociaal

Drupal is een multi-gebruikerssysteem, dat bezoekers laat inloggen (als geauthenticeerde gebruikers) of door de site laat browsen zonder in te loggen (als anonieme gebruikers). U bepaalt hun toegangsniveaus en u kunt ook rollen aanmaken voor meerdere toegangsniveaus.

Drupal is content

is content

Drupal host en promoot uw content. Het kan verder reiken dan alleen uw site en zorgen voor aanwezigheid op Twitter, Facebook, en andere sites. De ingebouwde functies van Drupal geven ook zoekmachines precies dat wat ze nodig hebben, wat automatisch uw impact op internet vergroot.

Drupal is schaalbaar

is schaalbaar

Drupal heeft zich al herhaaldelijk bewezen in het veld op websites met meer dan een miljoen pagina's, en dat bij meer dan 20.000 aanvragen per seconde. De kerninstallatie verwerkt meer dan 99 procent van het voorkomend gebruik, terwijl gratis optimalisatietools en een grote groep van in Drupal getrainde beheerders de andere één procent doen.

Drupal is ontwerp

is ontwerp

Drupal website-ontwerpen komen van de “thema's”, waarvan de visuele presentatie wordt beschreven in standaard CSS. Drupal.org host honderden gratis, geheel aan te passen thema's, waaronder diverse “basisthema's” om u te helpen uw eigen ontwerpen te lanceren.

Drupal is overal

is overal

Miljoenen websites draaien op Drupal, waarvan vele van de populairste ter wereld. Drupal wordt vooral veel ingezet door overheden en toonaangevende bedrijven, maar het is gemakkelijk genoeg om ook het favoriete platform te zijn voor individuen en kleine bedrijven.

Drupal is veilig

is veilig

Drupal wordt gebruikt door duizenden zeer bekende websites en wordt onderworpen aan strenge veiligheidstests door zowel de Drupal-community als veiligheidsexperts over de hele wereld. De kern van Drupals programmatuur heeft bewezen dat het veelvoorkomende zwakke plekken in de beveiliging helpt voorkomen zoals die werden gedefinieerd door het Open Web Application Security Project (OWASP).