Acquia biedt RTL Nieuws ook de komende jaren een stabiel en schaalbaar digitaal platform

Acquia en RTL Nieuws hebben onlangs de samenwerking voor drie jaar verlengd

AMSTERDAM, 19 Februari 2015 – RTL Nieuws heeft onlangs de samenwerking met Acquia, de ‘digital business company’, voor drie jaar verlengd. RTL Nieuws maakt sinds 2012 gebruik van Acquia en het open source Drupal CMS als digitaal platform en heeft hier sindsdien vele voordelen uit gehaald, onder meer op het gebied van schaalbaarheid, stabiliteit en efficiëntie. Samen met Acquia partner Ibuildings zal er de komende jaren verder worden gewerkt aan het uitdiepen van de samenwerking, het integreren van nieuwe innovaties en het verder optimaliseren van de gebruikersbeleving.

RTL Nieuws werkt sinds 2012 met het Drupal CMS via Acquia partner Ibuildings, gehost op het Acquia Platform. Door de grote hoeveelheid bezoekers die iedere dag de digitale kanalen van RTL Nieuws bezoeken, waaronder RTL Nieuws, EditieNL en RTL Z, was er behoefte aan een platform waarbij nieuwsitems eenvoudig en snel via verschillende digitale kanalen gepubliceerd konden worden. Het op dezelfde wijze aanbieden en optimaliseren van de gebruikerservaring en de beleving over de verschillende digitale kanalen was hierin essentieel.

Het voordeel van het open-source Drupal CMS, is de laatste jaren duidelijk naar voren gekomen. Koen van Gestel, projectleider digitaal bij RTL Nieuws, vertelt: “Door het gebruik van open-source en flexibele partners waren we in staat om tijdens de implementatie van dit project, dat slechts enkele maanden in beslag nam, snel en eenvoudig bij te sturen indien dat nodig was. Daarnaast bleken de huidige content systemen, bijvoorbeeld voor alle video content, goed te koppelen met Drupal. Voorop staat dat de verwachtingen die er leefden om gebruik te maken van een open-source platform zeker zijn waargemaakt de laatste jaren.”

Dat het gebruik van Acquia als hosting platform een succes is, blijkt wel uit de recente voortzetting van het contract. Van Gestel: “Onlangs hebben wij het contract met Acquia weer voor drie jaar verlengd. Mede door de prettige samenwerking, de verregaande kennis en de uitstekende resultaten, hebben wij gekozen om vast te houden aan een open-source oplossing.”

Meer informatie over de implementatie van het Acquia Platform en het Drupal CMS bij RTL Nieuws, is hier te lezen: https://www.acquia.com/nl/resources/case-study/rtl-nieuws